Hielspoor behandeling

Wie weet heeft u ooit gehoord dat iemand in uw directe omgeving naar de dokter moest wegens hielspoor.Hielspoor behandeling is lastig door de overvloed aan mogelijkheden. Maar wat is hielspoor precies en waarom is hielspoor behandeling zo belangrijk? Hieronder leest u meer over hielspoor behandelen, wat hielspoor precies is en hoe u het kunt oplopen en voorkomen.

Verkalking

Hielspoor is een aandoening aan de voet waarbij de aanhechting tussen de fascie en het hielbeen verkalkt is geraakt. De fascie is bindweefsel van een heel bijzonder kaliber dat om spieren en botten heen ligt en stevigheid biedt. Wanneer de fascie verkalkt raakt, kan uw hiel in zijn beweeglijkheid worden aangetast. De hielspoor behandeling is dan de enige optie om uw oude flexibiliteit weer terug te winnen en om van de pijn af te komen.

Hielspoor behandelingen altijd pijnlijk?

Een verkalking van een flexibel stukje bindweefsel klinkt u misschien niet heel pijnlijk in de oren. Dat is niet zo vreemd, want lang niet alle mensen met hielspoor hebben er last van. Hielspoor behandeling is in slechts 70% van de gevallen nodig. De rest van de gevallen is dus zo onschuldig van aard dat er geen medische aandacht aan hoeft te worden besteed.

Soortgelijke pijn bij hielspoor behandelen

Hielspoor wordt nog wel eens verkeerd geïnterpreteerd als een peesontsteking. Dat is vervelend, want beide aandoeningen vragen om een verschillende behandelmethode. Het is belangrijk dat artsen goed onderscheid kunnen maken tussen hielspoor en een hielpeesontsteking. Hielspoor behandeling heeft alleen zin als u daadwerkelijk hielspoor heeft; aan de behandeling van een peesontsteking heeft u immers ook helemaal niets als u geen peesontsteking heeft. Een röntgenfoto levert bij twijfel vrijwel altijd een eenduidige conclusie op.

Hielpijn en hielspoor behandeling: niet hetzelfde

Een hielpeesontsteking en hielspoor zijn allebei vormen van hielpijn. Lang niet alle patiënten met hielpijn hebben last van een peesontsteking of hielspoor; de oorzaak van de pijn kan ook iets heel anders zijn. Hielspoor behandelen is dus een stuk eenvoudiger dan hielpijn behandelen, aangezien hielpijn niet heel specifiek is.

 

home