Hand / pols fysiotherapie

Wat kan Handtherapie Bennie de Jonge voor u betekenen?

Uw hand en pols zitten ingewikkeld in elkaar. Botten, spieren, pezen en banden zorgen er samen voor dat u uw hand op eindeloos veel manieren kunt bewegen: met veel kracht of juist met precisie.

Uw hand is echter ook kwetsbaar. Door een ongeluk, door overbelasting of door slijtage kunt u allerlei klachten krijgen, dat kan u belemmeren bij uw dagelijkse bezigheden. Een goede behandeling door ervaren specialisten is dan van belang.

Spalk op maat

De handtherapeut kan bijvoorbeeld een spalk voor u maken die uw arm of hand rust en steun kan geven. De spalk kan ook een corrigerende functie voor uw hand of arm geven. Voor de spalken wordt wel een vergoeding gevraagd. U betaald tussen de €20 en de €50 voor een op maat gemaakte spalk. Wij moeten deze vergoeding separaat vragen omdat de verzekering deze kosten niet dekt.

Littekenbehandeling

Na een operatie blijft er een litteken over. Deze kunnen behandeld worden met intensieve littekenmassage en littekenmobilisatie.

Training & advies

De handtherapeut helpt u bij het ontwikkelen, herstellen en aanpassen van die vaardigheden die u niet (of beperkt) kunt uitvoeren. Hierbij geven we ergonomische adviezen om bepaalde handelingen beter te leren verrichten. Het kan gaan om dingen op uw werk, in het huishouden, in uw dagelijkse verzorging of bij het uitvoeren van uw hobby’s en sport.

Hulpmiddelen

Het adviseren en aanmeten van ondersteunende therapiemiddelen (zoals hulpmiddelen voor dagelijks gebruik, braces etc.) is ook een taak van de handtherapeut. Ook voor hulpmiddelen geld dat er soms een vergoeding voor gerekend wordt. In contact met een ergotherapeut kunnen duurzame aanpassingen wel vergoed worden door de verzekeraar.

Ziekenhuis

Bennie staat in goed contact met de medische specialisten van de poliklinieken plastische chirurgie (hand chirurgie) en orthopedie in het ziekenhuis. 

home