Echografie

Met echografie, of beter gezegd MSU (Musculo Skeletal Ultrasound), kunnen opnamen gemaakt worden van het houding en bewegingsapparaat: dit wil zeggen van pezen, spieren, banden, slijmbeurzen, contouren van botten en gewrichten. Hierdoor zijn we in staat om diverse aandoeningen in beeld te brengen. Onder meer irritaties (tendieneuze beelden)van pezen, zoals afwijkingen aan achillespees, hielspoor of tennis of golfers elleboog en verkalkingen in bijvoorbeeld schouder zijn goed zichtbaar te maken. Inpingement klachten kunnen we filmen d.m.v. echo en dus ook weer heel inzichtelijk temaken. Ontstekingen aan slijmbeurzen zijn op echo ook heel goed zichtbaar.

Ik heb mijn MSU (Echografie) Certificaat behaald via een opleiding Musculo Skeletal Ultrasound aan de paramedische hogeschool Fontys te Eindhoven.

In onze praktijk proberen we daar waar mogelijk te handelen naar het beste wat wetenschappelijk bewezen voor handen is (Evidence-based practice). Echografie is voor diagnostiek in veel gevallen het beste wat voor handen is.

home